preskoči na sadržaj

Srednja škola Novi Marof

 > Naslovnica
vijesti

MATURANTIKA 2022

Autor: Srednja Novi Marof, 18. 5. 2022. 12:02

Maturantika traje od 23. do 25. svibnja 2022. godine. Naši će završni razredi (3.P, 4.E i 4.G) sudjelovati u mimohodu maturanata ulicama Varaždina, plesat će Quadrillu te se u Parku mladih družiti s maturantima drugih škola. Sretno svima!

[više]

TERENSKA NASTAVA

Autor: Srednja Novi Marof, 16. 5. 2022. 20:36

Dana 13.5.2022. učenici 1.G, 2.G, 3.G, 4.G i 4.E razreda sudjelovali su na terenskoj nastavi u sklopu koje su posjetili sljedeće lokacije: NP Sjeverni Velebit (informacijski centar Kuća Velebita, meteorološka postaja Zavižan, vrh Vučjak, Velebitski botanički vrt), Senj (tvrđava Nehaj, Park senjskih književnika) i Crikvenica (Aquarium).

U NP Sjeverni Velebit učenici su saznali o obilježjima planine Velebit, klimi, biljnim i životinjskim vrstama i staništima, kulturnoj baštini, geologiji i podzemlju. Kod planinarskog doma Zavižan su se upoznali s radom meteorološke postaje te vremenskim ćudima Zavižana. Popevši se na vrh Vučjak otvorio se prekrasan pogled na kvarnerske otoke i prostor NP Sjeverni Velebit. U Velebitskom botaničkom vrtu naučili su o velebitskim endemima te prošetali oko Balinovačke ponikve.

Slijedio je silazak do Sjevernog hrvatskog primorja, u kojem su učenici posjetili gradove Senj i Crikvenicu. U Senju su obišli znamenitu uskočku tvrđavu Nehaj iz 16. stoljeća i Park senjskih književnika te su prošli pored Sunčanika, odnosno sunčanog sata koji je postavljen na mjestu gdje prolazi 45. paralela. U Crikvenici su posjetili Aquarium s posebno zanimljivim ribama Jadrana i tropskih mora.

Tijekom ove planimor terenske nastave učenici su kroz različite oblike edukacije (stručna vodstva, vlastita izlaganja, demonstracija na terenu, materijali u terenskoj knjižici i drugo) naučili i ponovili gradiva iz geografije, povijesti, biologije i hrvatskog jezika. Terenskom nastavom kao oblikom izvanučioničke nastave učenici su u izvornoj stvarnosti i uz istraživačko učenje i raznolikost sadržaja na zabavniji način doživjeli nastavne sadržaje, a pritom se družili i međusobno bolje upoznali.

Veselimo se idućoj terenskoj nastavi!

[više]

PUTEVIMA GLAGOLJAŠA

Autor: Srednja Novi Marof, 2. 5. 2022. 09:33

Učenici Srednje škole Novi Marof 30. travnja krenuli su putevima glagoljaša. Vožnjom autoceste u pravcu Zagreba, Karlovca, Gorskog kotara, tunela Učka te dalje prema unutrašnjosti Istre stigli su do prve postaje na svom putu i to do Roča. Razgledali su očuvane i obnovljene gradske zidine koje datiraju iz 12. stoljeća, crkvi Sv. Antuna u kojoj se nalazi "Glagoljski abecedarij", izuzetno važan kulturno-povijesni dokument. Zatim su nastavili vožnju do Huma – najmanjeg grada na svijetu. Iako ima samo 30 stanovnika, Hum ima očuvane sve gradske institucije, pa čak svake godine bira i svog župana. Nakon šetnje gradićem te uz slobodno vrijeme za kupnju nekog suvenira, učenici su nastavili put do Rovinja. Po dolasku u Rovinj učenici su razgledali kulturno povijesne znamenitosti s lokalnim vodičem, a zatim slobodno vrijeme iskoristili za šetnju, druženje i ostale sadržaje. U nastavku pogledajte fotografije s izleta.

FOTOGALERIJA

[više]

USKRŠNJA ČESTITKA

Autor: Nikola Žganec, 16. 4. 2022. 23:03

Želimo vam sretan i blagoslovljen Uskrs ispunjen radošću, srećom i mirom!

[više]

Društveno-korisni rad s umirovljenicima

Autor: Srednja Novi Marof, 12. 4. 2022. 09:00

Učenici Srednje škole Novi Marof uključeni su u društveno-korisni rad s umirovljenicima u sklopu njihova Dnevnog boravka u okviru projekta „Nemirni uMirovljenici“, a kojeg provodi Udruga umirovljenika Novi Marof.

Učenici će s umirovljenicima proći zanimljive aktivnosti i teme poput sljedećih: Društvene igre, Kako se služiti pametnim telefonom?, Ples, Upoznavanje s društvenim mrežama, Osnove korištenja računala, kao i literarnu radionicu te intervjuiranje umirovljenika. Led su probile 1. travnja 2022. godine učenice iz 1.G razrednog odjela: Sara Šantek, Leona Puškadija i Janja Dvorski s radionicom na temu Osnove korištenja računala. Realizacija radionica i aktivnosti odvijat će se u periodu od 1. travnja do 20. svibnja 2022. godine.