2019-03-21 12:19:35

PRVO MJESTO NA POLUZAVRŠNICI I PLASMAN NA DRŽAVNO NATJECANJE „PONOS DOMOVINE“!

U subotu 16. ožujka 2019. u Drugoj gimnaziji Varaždin održana je poluzavršnica natjecanja „Ponos domovine“. Nakon provedena dva eliminacijska kruga, pravo na poluzavršnici natjecanja „Ponos domovine“ ostvarilo je osam ekipa srednjih škola s područja sjeverozapadne Hrvatske, od čega su čak tri ekipe (ukupno devet učenika) bile iz Srednje škole Novi Marof!

Učenici koji su predstavljali Srednju školu Novi Marof bili su:

Lucija Žeželić (3.E), Magdalena Ratković (4.G), Filip Gaća (4.G) - ekipa MIG 21 (1. mjesto); Jelena Puškadija (1.E), Sara Jambrović (1.G), Damjan Matijašec (4.G) – ekipa Haubica (5. mjesto); Mateja Galina (3.E), David Puškadija (4.E), Antonio Kovač (4.G) – ekipa Zolja (7. mjesto).

Mentor učenicima je profesor geografije i povijesti Dominik Benjak.

Dvije prvoplasirane ekipe iz Srednje škole Novi Marof i Druge gimnazije Varaždin ostvarile su pravo sudjelovati u finalu natjecanja „Ponos domovine“, koje će se održati od 4.-6. travnja 2019. u Zagrebu. Nakon završetka poluzavršnog natjecanja, učenici i njihovi mentori sudjelovali su na svečanoj akademiji povodom 28. obljetnice osnivanja specijalne jedinice policije „Roda“, koja je održana u Županijskoj skupštini u Varaždinu te su uz nazočnost brojnih visokih gostiju mogli saznati brojne pojedinosti vezane uz jednu od najznačajnijih postrojbi iz Domovinskog rata i novije hrvatske povijesti.

„Ponos domovine“ je srednjoškolsko natjecanje edukativno-sportskog karaktera usmjereno jačanju domoljublja i afirmaciji pozitivnih društvenih vrijednosti. Natjecanje se sastoji od testova znanja iz različitih područja vezanih uz domovinu Hrvatsku, poput hrvatske povijesti, geografije, književnosti, kulture, politike, sporta i gospodarstva, ali također i od natjecanja u različitim sportskim disciplinama te prezentiranju projektnih zadataka.

U finalu će sudjelovati ukupno 12 ekipa, od čega deset ekipa iz Hrvatske (po dvije najbolje iz pojedinih regija) te dvije ekipe iz hrvatske dijaspore.

Sretno našim srednjoškolcima Luciji, Magdaleni i Filipu koji će ponosno predstavljati našu Školu i sjeverozapadnu Hrvatsku na državnom natjecanju!


Srednja škola Novi Marof